L’Autor

Benvinguts a la web del Calendari dels Brillants. El blog és un espai que farà les funcions d’agenda electrònica en què l’autor contarà tot allò que succeïsca al voltant d’aquesta publicació.

Joan Josep Cardona

La propietat industrial del Calendari dels Brillants correspon a Joan Josep Cardona Ivars, essent alhora el coordinador de l’almanac. Cardona fa servir al calendari el seu pseudònim de Don Joan de Plamolins, figura enigmàtica que simbolitza als antics senyorets de poble, propietaris rurals i erudits, a meitat camí entre Fabrizio Salina del Guepard de Lampedusa i el senyor de Bearn de Villalonga. Sobre eixe imaginari voltarà tot el calendari en l’intent de fer que el temps es deture en la contemplació de la vida i el goig de viure·la dins del més pur carpe diem horacià.

Joan Josep Cardona

Joan Josep Cardona (Benissa 1944), a més de propietari i editor del Calendari dels Brillants, és el cronista oficial de Benissa. La seua producció literària l’ha vinculada a la investigació històrica i és l’autor del següents títols: La tragineria a La Marina Alta (1990), Els cognoms i malnoms de Benissa (1998), Història de la parròquia de Benissa (2002), Els totals de la població de Benissa (2004), Pinos, una societat humana a la serra de Bèrnia (2005), Del bressol al fossar (2006), Els noms de lloc de Benissa (2006) i en preparació Diccionari benisser. És el propietari d’una versió de butxaca del calendari sota el nom de El Brillantet que edita la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Altres col·laboradors

Al llarg de la història del Calendari dels Brillants s’han publicat articles de: Joan Francesc Mira, Isabel Clara Simó, Emili Piera, Carme Miquel, Josep Antoni Comes, Josep Iborra, Guillem Gilabert, Josep Sendra, Lluís Alpera, Tono Fornés, Jordi Sanchis, Gaspar Jaén, Manel Joan Arinyó, Salvador Jàfer, Vicent Mahiques Roig, Vicent Balaguer, Salvador Bolufer, Lluís Forner, Vicent J. Escartí, Josep Franco, Josep Maria Costa, Rosa Seser, Pepa Guardiola, Joan Pellicer, Daniel Climent, Eugeni Casanova, Joan Ivars, Joan Bauçà, Joan Muntaner, Vicent Pons, Pasqual Giner, Josep Antoni Gisbert, Eugeni Monjo i Pere Cabrera. Han estat il·lustradors Josep Ivars, Josep Cardona “El Persa”, Gilabert i Consol Font.

34 pensaments a “L’Autor

 1. Com puc trobar, per a comprar-lo, el llibre “Cognoms i malnoms de Benissa”? I si no puc comprar-lo perquè està esgotat, a on puc demanar-lo en préstec en la ciutat de València? Algú pot ajudar-me?
  Hi ha algú per ací? Gràcies.

 2. Hola: Som l’autor del “Pronòstic. Calendari per a la Mallorca del 2010” i col·leccionista de calendaris i “parenòstics”. A quina llibreria de Mallorca o valència puc trobar el Calendari dels Brillants. Gràcies.

 3. Como puedo comprar

  Els cognoms i malnoms de Benissa.
  y
  La Parròquia de Benissa

  Un saludo
  Javier Llobell López
  C/ Juan de Sada, 34 Atico
  08028 Barcelona
  pd: Aunque se a contrarembolso

 4. Hola Joan Josep. Tinc una edisio del Calendari dels Brillants de 1988 que va arribar a les meves mans per mediasio de la carnisseria perez, de La Xara, poble que en va vore naixer, y magradaria saber on puc comprar mes edicions del Calendari.
  Grasies de antemá y una abrassada. Adeu

 5. Hola

  Estaria interessat en aconseguir el Brillantet 2012. ¿ Com el podem aconseguir?

  Tenim tots els brillantets desde el 2007, i aquest any no sabem on aconseguir-ho.
  Moltes Gracies,

 6. Bona vesprada Paqui,

  Segons ens ha comentat Joan Josep Cardona sembla que el Brillantet 2012 s’ha vist afectat pels retalls que està patint la Conselleria de Cultura i sembla ser que enguany no s’editarà.

  No obstant això, si estàs interessada pots adquirir el Calendari dels Brillants 2012 per 10€ més despeses d’enviament, el qual continua editant-se amb normalitat.

 7. Hola, buenas tardes,

  Quisiera informarme dónde puedo comprar el Calendari dels Brillants 2013, acabo de ver hoy un reportaje en Canal 9 y estoy interesada en conseguirlo y saber cuánto cuesta.

  Gracias de antemano.

  Atentamente,

  Laura Martínez Castillo

 8. Buenas tardes Laura,

  El precio del Calendari dels Brillants és de 10€. Se puede encontrar en librerías de la comarca de la Marina Alta (en Dénia, Pedreguer i Benissa).
  También está disponible en Leo Libreria i Llibreria 3 i 4, ambas en la ciudad de València.
  De la distribución se encarga la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta), por lo que aconsejamos dirigirse por e-mail a macma@macma.org por si existiese la posibilidad de envío al domicilio.

 9. Bon dia.
  Després d’anys de treball a Gandia hem obert un altre cop a Dénia. Com podriem fer per tindre exemplars del vostre Calendari dels Brillants? Et semblarà mentida, però no tinc forma de comunicar-me amb tu que no siga així.
  Som al c/ La Mar 10, i el tfn és 965784484.
  Salut i bon any.
  Pepa

 10. Hola, Joan Josep,

  NO sé si et recordes de mi, fa uns anys m’ajudares en una informació de l’oratge de 2002… Bé, en primer lloc, bon any! Volia saber si s’ha publicat o es publicarà el Brillantet 2013 i com el podria aconseguir… Ah, acabe de veure que ja li ho has dit a Laura… Bé, aprofite per saludar-te.
  Salut i cultura
  Encarna

 11. Bon dia,

  Disculpeu per no haver pogut respondre abans. El Calendari dels Brillants està esgotat. Es van editar 1300 exemplars i enguany, no sabem si per l’efecte d’haver eixit als mitjans de comunicació, s’han exhaurit de seguida.

  No es preveu tornar a fer una altra tirada en paper, però possiblement puguem traure una versió digital. Aquesta setmana o la que ve us ho confirmarem.

 12. Hola,
  A la Biblioteca Pública Municipal de Dénia ens falten alguns calendaris dels primers anys (1988, 1990, 1992, 1993, 1994 i 1996).
  Seria possible aconseguir-los per tenir la col·lecció completa?
  Moltes gràcies!

 13. Estic interesat en comprar dos exemplars del calendari de 2014. Agrairía me diguen com puc adquirir-los o me’ls envien contra reembols a: Santiago Roig Mafé – Costa y Borrás, 9 – 12500 Vinaros.
  Moltes gracies

 14. Hola Santiago,

  La venda del Calendari dels Brillants està gestionada per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA). Pregue contactes amb ells mitjançant el correu electrònic macma@macma.org per veure les possibilitats d’enviament.

 15. Yo también estoy interesada en comprar dos ejemplares, por el último comentario aquí leído deduzco que debo ponerme en contacto con el MACMA, si hubiera otra posibilidad me gustaría que me la facilitasen.

  Gracias.

 16. Hola Pilar,

  Eixa és la forma aconsellada. De totes formes pots posar-te en contacte amb alguna llibreria de la comarca per si pugueren fer l’enviament per correu com La Llibreria Públics a Dénia (tel. 965780543) o Llibreria La Tella a Benissa (tel. 965731733), tot i que n’hi han altres que al Macma et podran dir.

 17. Bona Vesprada Adrià,

  De la distribució s’encarrega la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA). El seu correu electrònic és macma@macma.org

  Si hi sorgira algun problema després de contactar amb ells, comenta-nos-ho de totes formes.

 18. Como sea posible comprar una copia de Cognoms i malnoms de Benissa. Estoy aqui en el Canada pero soy hijo de Pedro Tro Crespo, quien nacio en Benissa en 1902. Disculpame por no poder escribir el Valenciano ni, tampoc muy bien, el castellano.

 19. Hola, me interesaría comprar un ejemplar de Els cognoms i malnoms de Benissa y de Els noms de llocs de Benissa. ¿Cómo puedo conseguirlo? Vivo en Valencia y me puedo desplazar donde sea. Moltes gracies

 20. Bon dia,
  En Daniel Climent ens va parlar del calendari. A l’apartar de FIRES ALTERNATIVES I MONOGRÀFIQUES, no apareix el Festival Natura de Novelda que duu quatre edicions i que es celebra entorn del 5 de juny, Dia del Medi Ambient (habitualment sól comprendre la primera quinzena de juny) i programem recorreguts etnobotànics, teatre, contes, pel·lícules, conferències, jocs, exposicions…
  https://es-es.facebook.com/pages/biz/regional_site/Festival-Natura-396907303844922/
  https://www.youtube.com/watch?v=rnxU1oxaA3M&list=PLPPI9lfX0WwHTm81rNUk2kGQCsYT2JBi0

 21. Voldria comprar un “Calendari dels brillants 2019”. Podeu enviar-lo per correu? si no és així on el puc aconseguir per la ciutat d’Alacant
  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *